27.09.2012

Европейският орган за ценни книжа и пазари (ESMA) отправя предупреждение към инвеститорите на дребно, особено към онези, които са се насочили към инвестиции в интернет пространството.

Във връзка със зачестилите жалби и сигнали за нерегламентирани дейности на фирми, предлагащи инвестиции в най-разнообразни, в т.ч. рискови или несъществуващи продукти, ESMA се обръща към инвеститорите на дребно с ценни съвети за това как да се предпазят от измами и подвеждащи реклами. Предупреждението насочва вниманието на потенциалните инвеститори към някои основни правила и елементарни начини да се избегнат многобройните рискове при инвестирането в Интернет.

Предупреждението, без да има претенции за изчерпателност, е полезна и навременна мярка за защита на потребителите на онлайн услуги.

Стара планина холд АД също обръща внимание на акционерите и ги съветва да не се доверяват на непознати лица, които предлагат изкупуване на техните акции!

В случай, че попаднете на съмнителни предложения за инвестиране или станете жертва на измама, можете да сигнализирате в Комисията за финансов надзор