За нас

Боряна АД е фирма, специализирана в производството на горни дамски и мъжки трикотажни облекла. Основният асортимент на фирмата е дамски и мъжки пуловери, блузи, тениски, жилетки, поли и др. Облеклата се изработват от различни трикотажни прежди акрил, вълна / акрил, памук/ акрил, акрил/ вискоза и др. вълнени и памучни смеси.

Екип от високоспециализирани технолози и плетачи осигуряват разработването на прототипи, производството на търговски мостри и пускането на изделията в производство.

Основни акционери в дружеството са:

Стара планина холд АД - 50.00%

View the embedded image gallery online at:
https://www.sphold.com/predpriyatia/boryana#sigProId8bc23bdaf8

 

 

Продукти и продажби

Боряна АД предлага на своите клиенти цялата гама услуги от разработването на модела до готовото изделие.
Предприятието разполага с модерна техника във всеки екип от производствения цикъл.
Организацията на производствено-технологичния процес дава възможност за производство на малки серии облекла.
“Боряна” разработва и произвежда и доставя /извършва пълен сервиз / за известни европейски фирми като: Canda, Suprema, Kirsten Mode, Hannes Roehter, Pianka- Германия, Cannisse, Armor Lux, Janine Pauporte, K-mail – Robert Klingel, OTTO – Hermes и други.

КОНФЕКЦИЯ

В моделиерната на предприятието се произвеждат прототипите и търговските мостри и се подготвят кройки за производството. Цех конфекция разполага с добре оборудвана кроялна и шевен участък.

ПЛЕТЕНИ ИЗДЕЛИЯ

Боряна АД разполага с компютърни системи SIRIX за технологично изготвяне на програми за плетене и управление на машинния парк. Екип от високоспециализирани технолози и плетачи осигуряват разработването на прототипи, производстовото на търговски мостри и пускането на изделията в производство.

ТЕРМОТРАНСФЕРЕН ПЕЧАТ

Боряна АД е специализирана в сублимацията (термотрансферен печат) върху изплетен материал. Предприятието разполага със собствена преса за термопечат.

ФИНИШИНГ

Боряна разполага с модерна техника за обработка на изделията: гладене, преса, парни манекени, промишлено пране, сушилня и химическо чистене.

Продажби

(млн. лева)
[No canvas support]>
* прогноза