За нас

Хидравлични елементи и системи АД е водещ производител на бутални, телескопични и плунжерни хидравлични цилиндри в Източна Европа.

Компанията е сертифицирана по системата за качество ISO 9001:2008, гарантирайки качеството на своята продукция, както и тяхната висока технологичност.

Хидравлични елементи и системи АД е публична компания с около 1000 акционери, търгувана на Българската фондова борса (борсов код: HES). Ежегодно компанията попада сред 100 български компании с най-големи продажби според класацията на Българската търговска промишлена палата.

Основни акционери в дружеството са:

  • Стара планина холд АД - 64.53%
  • Пенсионните фондове на Алианц България АД - 11.82%
  • СПХ Инвест АД - 8.28%
  • Свободно търгувани над 3,6 млн. акции - 20.20%

Продукти и употреба

ХЕС проектира, произвежда и обслужва хидравлични цилиндри. Компанията работи главно по поръчки на клиенти със специфицирани параметри на цилиндрите, количество и срокове на доставка.

БУТАЛНИ ЦИЛИНДРИ

еднодействащи и двойнодействащи (с и без демпфериране в края на хода), с диаметър на буталото от 30mm до 300mm и максимална дължина на работния ход до 2500mm.

ПЛУНЖЕРНИ ЦИЛИНДРИ

с диаметър на плунжера от 20mm до 250mm и макимална дължина на работния ход до 3000mm.

ТЕЛЕСКОПИЧНИ ЦИЛИНДРИ

еднодействащи до 8 (осем) степени с максимална дължина на хода до 8000mm; двойнодействащи до 3 (три) степени с максимална дължина на хода до 4500mm.

РЕЙКОВИ ЦИЛИНДРИ

с диаметър на буталото до 100mm и максимална дължина на хода до 500mm.

Качеството на уплътненията осигурява надеждността на продуктите при работно налягане до 32 MРa. Плунжерите и буталните пръти са твърдо хромирани със стандартна дебелина на покритието от 0,025 mm до 0,035 mm и твърдост 800-1100 HV. По желание на клиента прътите могат да се произвеждат с по-голяма дебелина на хромовото покритие, направени от неръждаема стомана и термично обработени.

Продуктите на Хидравлични елементи и системи АД се влагат в производството на:
  • Товаро-разтоварни машини (кранове, мото и електрокари, самосвали, саморазтоварни ремаркета).
  • Селскостопански машини (комбайни, трактори).
  • Строителни машини (багери, булдозери, челни товарачи, бетонобъркачки, повдигащи платформи).
  • Комунални транспортни машини и други.

Цена на акция

Продажби

(млн. лева)
[No canvas support]>
* прогноза